tapis parketvloer
Tapis
Tapis parketvloeren is eigenlijk een benaming voor
een manier van leggen. Dit vloertype werd in het
verleden vaak gelegd en is momenteel erg populair.
Vloeren Centrum Utrecht is de parket- en houten
vloer-specialist, waar u diverse parketsoorten
kunt vinden met de juiste afwerkingen. Ontdek hier
ons aanbod Tapis.

kwalitatief

breed

advies

Wat is een Tapisvloer?

Tapis betekent in het Frans ‘tapijt‘. Deze vloersoort is één van de meest traditionele parketvloeren. Deze parketvloer bestaat uit losse, massieve houten plankjes in verschillende afmetingen en diktes.

Hoe wordt Tapis gelegd?

Tapis wordt koud tegen elkaar en aan de onderkant (tussenvloer) verlijmd of genageld. De tussenvloer wordt ook gelijmd aan een zandcement-, beton- of andryhietvloer. Dit zorgt ervoor dat de Tapisvloer geluiddempend is. Met deze manier van leggen krijgt u als resultaat dat de Tapisvloer stabiel blijft en de vloer weinig last heeft van luchtvochtigheidsverschillen.

Voor het leggen van een echte Tapisvloer, te herkennen aan gevulde spijkergaatjes, moet de vloer geschuurd worden. Vervolgens kunt u kiezen uit diverse afwerkingsmogelijkheden. Dit zijn:

  • was;
  • hardwaxolie;
  • lak.

Met de bovenstaande afwerkingen is uw vloer minder vatbaar voor vocht en slijtage. Voor zowel modern als klassiek interieur zijn er diverse legmogelijkheden. Bespreek uw ideeën met onze adviseurs. We kijken of we deze kunnen uitvoeren.

Tip: Door meerdere keren te schuren kan de levensduur van deze vloer verlengd worden met 100 jaar.

Mozaïek parket leggen
tapis parketvloer donker
tapis parketvloer

Heeft u een vraag ?

Of kom nu langs!

Adres:  Zonnebaan 16 Utrecht

schermafbeelding-2016-11-18-om-19-16-45

Legservice Vloeren Centrum

Het is mogelijk om de Tapisvloer zelf te leggen. Echter, vergt het leggen van deze vloersoort puur vakmanschap en ervaring. Het professioneel laten leggen kunt u in volle vertrouwen uit handen geven aan de legservice van Vloeren Centrum. Het is een verstandige keus om de vloer te laten leggen door onze deskundigen. Het eindresultaat geeft uw interieur een strakke en mooie look. Vraag vrijblijvend advies aan en we bespreken met u de mogelijkheden. Ontdek de uitstekende service van Vloeren Centrum.

Patronen

Zoals eerder is vermeld zijn de legmogelijkheden van de Tapisvloer eindeloos. U kunt kiezen uit een visgraatpatroon met band en bies, een blokpatroon of een Hongaarse punt. Er is keuze genoeg en u kunt kiezen uit maar liefst 40 houtsoorten. Bekijk onze pagina over patronen voor meer inspiratie.

Vloerverwarming geschikt?

De Tapisvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Voor meer informatie over vloerverwarming en houtsoorten kom dan langs bij onze showroom in Utrecht en laat u deskundig adviseren.

Voor meer informatie over Tapisvloeren, neemt u vrijblijvend contact met ons op!

WEES NIET VERLEGEN

NEEM CONTACT OP

ADRES

Zonnebaan 16
3542 EC Utrecht

EMAIL ONS

BEL ONS

Tel:   +31 (0) 30 – 238 40 07
Fax: +31 (0) 30 – 238 40 08

Ergens al een offerte?

Wij zijn altijd goedkoper! Vergelijk direct!​

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u direct terug om  een tegenaanbod te doen.