Mozaïek parket
Mozaïek parket
Verschillende houtsoorten zijn geschikt
voor het leggen van een mozaïekpatroon.
Niet alleen het bekende beuken of eiken,
maar ook minder reguliere soorten vormen
een mogelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan
het duurzame Afrikaanse Teak, of taai Essen.
Vergelijk in onze showroom te Utrecht!
Bezoek onze showroom

kwalitatief

breed

advies

Hoe legt u een houten mozaïek vloer?

Bij het leggen van mozaïek parket worden kleine plankjes of latjes tegen elkaar aan gelegd en verlijmd op de ondervloer. Dit gebeurt meestal rechtstreeks op het beton.

Terwijl Tapis planken vaak vernageld worden, hoeft dit met een mozaïek vloer niet te gebeuren. Een ander verschil is dat tapis altijd op een tussenvloer wordt gelegd en dit niet hoeft met mozaïek.

Makkelijk leggen met matjes

Om sneller en eenvoudiger een mozaïek vloer te leggen, kunt u ook matjes bestellen. Op een matje zitten meerdere blokjes reeds aan elkaar vastgelijmd. U kunt de matjes dan makkelijk naast elkaar op de vloer (laten) plaatsen.

Waarschuwing: patronen netjes en duurzaam leggen is lastig en vraagt om ervaring. Zelfs al bent u een ervaren klusser, dan nog raden wij het in dit geval aan om de vloer door een parketspecialist te laten leggen.

Mozaïek parket leggen
Mozaïek parket

Heeft u een vraag ?

Of kom nu Langs!

Adres:  Zonnebaan 16 Utrecht

schermafbeelding-2016-11-18-om-19-16-45

Welke legpatronen zijn mogelijk?

Blokpatroon

In de meeste gevallen wordt deze vloer in blokpatroon gelegd. Vierkante stukjes hout (bestaande uit ongeveer 7 strookjes) worden om en om naast elkaar gelegd. De strookjes worden steeds eerst de ene kant en dan de andere kant op gelegd. Hierdoor ontstaat het kenmerkende blokpatroon.

De uitstraling van het blokpatroon hangt helemaal af van de richting waarin de plankjes gelegd worden. U kunt ze ook diagonaal leggen ten opzichte van de muren, in plaats van parralel aan de muren. Dit geeft een speels effect.

Visgraatpatroon

Het visgraatpatroon is een echte aandachtstrekker. Wilt u volop genieten van uw houten vloer, dan is dit patroon zeker een aanrader.

Bij het leggen worden steeds twee kleine smalle latjes tegen elkaar aan geplaatst, met de korte kant van de ene tegen de lange kant van de andere aan. Zo wordt steeds een soort open driehoek gevormd, met als resultaat een soort zigzagpatroon.

Creatief idee

Het blokpatroon en visgraatpatroon zijn de twee bekendste manieren om een mozaïek vloer te leggen. Maar met een beetje creativiteit zijn er nog heel wat andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door grote en kleine plankjes met elkaar af te wisselen. Wilt u iets speciaals? Overleg met onze specialisten wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op!

WEES NIET VERLEGEN

NEEM CONTACT OP

ADRES

Zonnebaan 16
3542 EC Utrecht

BEL ONS

Tel:   +31 (0) 30 – 238 40 07
Fax: +31 (0) 30 – 238 40 08

Ergens al een offerte?

Wij zijn altijd goedkoper! Vergelijk direct!​

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u direct terug om  een tegenaanbod te doen.