trap tapijt utrecht
Trap met tapijt
Uw trap bekleden met tapijt. Dat is mogelijk.
Vloeren Centrum in Utrecht biedt een breed
aanbod hoogwaardige tapijt merken, ideaal
voor het mooi bekleden van uw trap.
Vraag offerte aan

test1

kwalitatief

breed

advies

Trap tapijt: volledig of gedeeltelijk bekleed

Een trap kan zowel volledig als gedeeltelijk bekleed worden. Bij het bekleden van een trapgedeelte wordt de trap voorzien van tapijt, dat meestal in het midden geplaatst wordt. Hiermee wordt een loop effect gecreëerd. Hoewel dit een fijne uitstraling geeft, worden veel trappen volledig bekleed; een traptrede wordt in de breedte compleet voorzien van stof. Wilt u weten hoe uw trap het beste gestoffeerd moet worden?

trap tapijt modern

Top merken tapijten voor trap

Niet alle tapijt soorten zijn geschikt voor het bekleden van een trap. Het tapijt moet voldoen aan diverse eisen, zoals niet te lage pooldichtheid, voldoende stevige rug en is meestal te herkennen aan de hand van een PIT symbool.

Vloeren Centrum biedt u een breed scala aan topmerken, waarmee u uw trap attractief kunt stofferen. U kunt kiezen uit de volgende merken:

Heeft u een vraag ?

Of kom nu Langs!

Adres:  Zonnebaan 16 Utrecht

schermafbeelding-2016-11-18-om-19-16-45

 • Desso
 • Parade
 • Bonaparte
 • Ambiant
 • Belakos
 • Interfloor
 • Sensualite
 • Yunieq
 • Gelasta

Al onze tapijtmerken zijn trapgeschikt en voldoen aan de voorwaarden zodat u jarenlang kunt genieten van uw trap

Waarom een gestoffeerde trap?

Tegenwoordig is het niet meer hip en wordt een gestoffeerde trap als ouderwets gezien. Maar een trap die bekleed is, met trapgeschikt tapijt, brengt veel voordelen met zich mee:

 • Geluiddempend; een gestoffeerde trap maakt weinig geluid
 • Comfort; het maakt je voeten warm en is heel zacht
 • Camouflage; een goede oplossing om beschadigde trappen te bedekken

Een gestoffeerde trap hoeft helemaal niet ouderwets te zijn. Er zijn diverse materialen en kleuren verkrijgbaar, die uw trap hip maken.

Onderhoud gestoffeerde trap

Om de levensduur van een gestoffeerde trap te verlengen en optimaal te kunnen genieten van uw trap, is regelmatig onderhoud een vereiste. Probeer om de 3 jaar een totaalreiniging van uw trap te doen. Dit kunt u zelf doen of professioneel laten uitvoeren door een reinigingsbedrijf. Om zelf uw trap tapijt goed te kunnen onderhouden, dient u:

Vuil buiten te houden

Probeer niet met schoenen, waarmee er buiten is gelopen de trap te betreden, tenzij u uw schoen heeft afgeveegd op een buiten- of binnenmat. Vuil, voornamelijk zand, is namelijk de grote vijand van tapijt. Door wrijving met vuil zal de stof sneller slijtage vertonen.

De stofzuiger erover heen te halen

Regelmatig stofzuigen is ook erg essentieel. Zo wordt vuil makkelijk weggehaald en heeft het geen kans om diep in de polen van de stof te kruipen.

Met de hand te reinigen

Het is eenvoudig om zelf een vochtige doek over de traptrede heen te halen. Gebruik een doek van badstof en gebruik water voor het reinigen. Op deze manier krijgt uw gestoffeerde trap een mooie opknapbeurt.

Kom langs bij onze showroom en we geven u graag wat meer gedetailleerd onderhoudsadvies voor uw trap!

Wilt u al onze trapgeschikte tapijten collectie in het echt bekijken?

WEES NIET VERLEGEN

NEEM CONTACT OP

ADRES

Zonnebaan 16
3542 EC Utrecht

BEL ONS

Tel:   +31 (0) 30 – 238 40 07
Fax: +31 (0) 30 – 238 40 08